16.5 C
Athens
Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΠικάντικο αρνάκι με ζωμό κρασιού και μελιού
spot_img

Πικάντικο αρνάκι με ζωμό κρασιού και μελιού

-

Υλικά
1 κιλό αρνάκι σε μερίδες
20 κρεμμυδάκια στιφάδο
10 μέτρια καρότα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
600 γρ. ζωμό κρέατος
3 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
300 γρ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
4-5 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
8 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
½ κιλό ντομάτες αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε μέσα στο κρέας τα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα χοντροκομμένα και τα καρότα ψιλοκομμένα. Τα σοτάρουμε για 5 λεπτά και τα αδειάζουμε σε ένα ταψί.
Σε ένα γουδί κοπανίζουμε το κύμινο, το κόλιανδρο και αλείφουμε με το μίγμα των μπαχαρικών το κρέας. Διαλύουμε το αλεύρι στο ζωμό μαζί με το κρασί και το μέλι και τα βάζουμε να σιγοβράσουν για 2 λεπτά. Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί. Πλένουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις απλώνουμε πάνω στο φαγητό. Ρίχνουμε τις ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες μαζί με το αλάτι και το πιπέρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C και ψήνουμε για 1 με 1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

 

spot_img
spot_img
[td_block_5 limit="10" ajax_pagination="infinite" f_ajax_font_family="617" f_header_font_family="617" f_more_font_family="617" m3f_title_font_family="617" m3f_cat_font_family="617" m3f_meta_font_family="617" m3f_title_font_weight="700"]
spot_img
[td_block_5 limit="10" f_header_font_transform="uppercase" ajax_pagination="load_more" sort="" category_id="" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" show_excerpt="none" art_title_pos="bottom" show_cat="none" show_author="none" show_btn="none" f_header_font_family="617" f_ajax_font_family="617" f_more_font_family="617" m3f_title_font_family="617" m3f_cat_font_family="617" m3f_meta_font_family="617" m3f_title_font_weight="700"]