17.9 C
Athens
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΠένες ολικής άλεσης με σάλτσα Arrabiatta και μπρόκολο ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ
spot_img

Πένες ολικής άλεσης με σάλτσα Arrabiatta και μπρόκολο ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ

-

Υλικά
• 500 γρ. Πένες Ολικής Άλεσης
• 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 500 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε φουντίτσες
• 400 γρ. ψητές πιπεριές Φλωρίνης σε άλμη
• 300 γρ. σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
• 40ml ελαιόλαδο
• 150 γρ. φέτα σκληρή
• 4 φύλλα βασιλικό
• Πιπέρι
• Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε 5 λίτρα νερό, προσθέτουμε 35g αλάτι και βράζουμε τις Πένες Ολικής Άλεσης για 11-13 λεπτά. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, περιχύνουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και τα κρατάμε ζεστά.
Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τον βασιλικό και τη φέτα. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο για 2’, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το πιπέρι και βράζουμε για 5’. Προσθέτουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε με τις πιπεριές και 100ml από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά.
Μόλις η σάλτσα αρχίζει να δένει προσθέτουμε το μπρόκολο, ανακατεύουμε, μαγειρεύουμε 5’ ακόμη και αποσύρουμε.
Σερβίρουμε τις πένες με σάλτσα και τριμμένη παρμεζάνα.

spot_img
spot_img