Υλικά
1 κατσικάκι (γάλακτος) περίπου 8-10 κιλά
2 συκωτάκια από κατσικάκι
½ κιλό σταφίδες
3 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι
3 φλιτζάνια του τσαγιού γραβιέρα κομμένη σε κύβους
1 ½ φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελάδας
½ κιλό ψωμί (ψίχα)
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το συκώτι (το οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια) και το κατσικάκι. Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι και το βούτυρο και προσθέτουμε το συκώτι. Το ροδίζουμε ελαφρά για περίπου 5-6 λεπτά, γυρνώντας το από όλες τις μεριές. Προσθέτουμε τις σταφίδες, το ρύζι, τη γραβιέρα, την οποία έχουμε προηγουμένως κόψει σε κυβάκια, το ελαιόλαδο και το ψωμί. Βάζουμε σιγά-σιγά νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει το μίγμα.
Γεμίζουμε το κατσικάκι με το παραπάνω μίγμα και το ράβουμε πολύ καλά για να κλείσουμε τη κοιλιά του. Το βάζουμε στο φούρνο με μια λαδόκολλα σκεπασμένο και το σιγοψήνουμε αρχικά για 40 λεπτά στους 200C, στη συνέχεια κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180C και ψήνουμε για ακόμα 2 ώρες περίπου.