Υλικά
• 1 κιλό πατατούλες baby, καλά πλυμένες
• 500 g φέτα σκληρή
• 300 ml γάλα
• 2 κ.σ. βούτυρο
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
• 1/4 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
• Αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατατούλες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώσουν. Τις σουρώνουμε και τις διατηρούμε ζεστές.
Σε άλλη κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και σοτάρουμε για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και μετά από 1 λεπτό ρίχνουμε το γάλα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη.
Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει λεία η κρέμα και προσθέτουμε τον άνηθο και τις βρασμένες πατατούλες. Πασπαλίζουμε με μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε τις πατατούλες σε μεγάλη πιατέλα και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα άνηθο.
