17.2 C
Athens
Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΠατατοσαλάτα με φασολάκια και αυγά
spot_img

Πατατοσαλάτα με φασολάκια και αυγά

-

Υλικά
500 γρ. πατάτες, κομμένες σε κύβους
250 γρ. φρέσκα φασολάκια, κομμένα
4 αυγά βραστά, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
1/2 φλ. τσαγιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ. σ. φρέσκο σχοινόπρασο ή/και άνηθο, ψιλοκομμένο
Για τη σάλτσα:
3 κ. σ. μαγιονέζα
2 κ. σ. λευκό ξύδι
1 κ. σ. μέλι ή κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κ. σ. μουστάρδα
Ξύσμα και χυμό από 1 μέτριο λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 1/4 κ. γλ. χοντρό αλάτι
1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τη μαγιονέζα, το ξύδι, το μέλι, τη μουστάρδα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και μαύρο πιπέρι. Αφού το ολοκληρώσουμε το αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε βρασμό. Προσθέτουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέτουμε τα φασολάκια και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 2-3 λεπτά, ή μέχρι οι πατάτες και τα φασολάκια να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Προσθέτουμε τις πατάτες, τα φασολάκια και τα βραστά αυγά στο μπολ με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε για να καλυφθούν. Εν συνεχεία τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον. Ανακατεύουμε με μαϊντανό και φρέσκο σχοινόπρασο ή και άνηθο και σερβίρουμε.

 

spot_img
spot_img