27.8 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΠατατόπιτα με τυρί και ζαμπόν
spot_img

Πατατόπιτα με τυρί και ζαμπόν

-

Υλικά

  • 350 γρ. πατάτες
  • 375 γρ. έτοιμη ζύμη για πίτα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. ζαμπόν σε λεπτές φέτες
  • 125 γρ. τυρί μπρι ή καμαμπέρ, σε φέτες
  • Πράσινη σαλάτα, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν χωρίς, ωστόσο, να λιώνουν. Όταν κρυώσουν τις κόβουμε σε φέτες. Απλώνουμε τη ζύμη για την πίτα σε ένα ταψί. Κρατάμε μία κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος και την υπόλοιπη την απλώνουμε πάνω στη ζύμη. Στρώνουμε τις πατάτες και προσθέτουμε το ζαμπόν και το τυρί πάνω από τη ζύμη. Τη κρέμα γάλακτος που κρατήσαμε την ανακατεύουμε με λίγο νερό και «βουρτσίζουμε» τη ζύμη. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Όταν ετοιμαστεί την αφήνουμε να κρυώσει για δέκα περίπου λεπτά και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.

 

 

 

spot_img
spot_img
spot_img