Υλικά
• 400 γρ. ρεβίθια
• 2 αυγά
• 1 ντομάτα τριμμένη
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
• 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμος ψιλοκομμένος
• λίγο άνηθος ψιλοκομμένος
• 1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• λίγο κύμινο
• αλάτι -πιπέρι
1. αλεύρι
2. ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε άφθονο νερό (για 10-12 ώρες). Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε καλά. Τα σουρώνουμε και πάλι και τα αλέθουμε στο μούλτι, δεν θέλουμε να λιώσουν τελείως. Παραδοσιακά, παλαιότερα τα έσπαζαν στο γουδί. Βάζουμε τα ρεβίθια μέσα σε μια λεκάνη, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο να κάψει. Παίρνουμε από το μείγμα με το κουτάλι και τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Προσέχουμε να είναι μέτρια η ένταση της εστίας, μη μείνουν ωμά από μέσα.
