19.2 C
Athens
Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΠαπαρδέλες με κοτόπουλο και γιαούρτι
spot_img

Παπαρδέλες με κοτόπουλο και γιαούρτι

-

Υλικά
• ½ κιλό φιλέτο στήθους κοτόπουλο
• 1 πακέτο παπαρδέλες
• 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
• 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
• 1 ½ κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κύβο ζωμό κότας διαλυμένο σε 3/4 φλ. βραστό νερό
• 200 γρ. ντομάτα τριμμένη στο τρίφτη
• 3/4 φλ. τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
• Ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε λωρίδες ή κυβάκια και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί ομοιόμορφα απ’ όλες τις πλευρές. Το τοποθετούμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λ,ή μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμη 1-2 λ. Ρίχνουμε τη πάπρικα και το αλεύρι και ανακατεύουμε διαρκώς με σπάτουλα μέχρι να δέσουν όλα μαζί. Σιγά σιγά προσθέτουμε το ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να σφίξει.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και μαγειρεύουμε για 10-15 λ. Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι εκτός φωτιάς και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα. Ρίχνουμε τη σάλτσα το μπολ με το κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε με ελαφρές κινήσεις.
Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μπόλικο κοχλαστό αλατισμένο νερό, βράζουμε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζουμε και τις σερβίρουμε ζεστές περιχυμένες με το κοτόπουλο και τη σάλτσα του.

spot_img
spot_img