15.2 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΠαϊδάκια στο φούρνο με λαχανικά και μυρωδικά
spot_img

Παϊδάκια στο φούρνο με λαχανικά και μυρωδικά

-

Υλικά
• 500 γρ. Παϊδάκια
• 2 Πατάτες
• 2 Κόκκινες Πιπεριές
• 2 Σκελίδες σκόρδο
• 2 Κολοκυθάκια
• 1 Κρεμμύδι
• 2 Κλωνάρια Δεντρολίβανο, φρέσκο
• 2 κ.σ. Θυμάρι, φρέσκο
• 1 κ.σ. Μουστάρδα
• 1 κύβος Ζωμός Βοδινό
• 8 κ.σ. Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα γουδί ή στο μίξερ ρίξτε το θυμάρι με το δενδρολίβανο, τον κύβο βοδινού, 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τη μουστάρδα. Χτυπήστε καλά και αδειάστε σε ένα μπολ το μείγμα. Περάστε με αυτό όλη την επιφάνεια από τα παϊδάκια και αφήστε εκτός ψυγείου για 1 ώρα να μαριναριστεί καλά το κρέας.
Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι με νερό ρίξτε τις πατάτες ολόκληρες και βράστε μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίξτε και αφήστε να κρυώσουν.
Σε ένα ταψί για τον φούρνο ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και απλώστε πρώτα τα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρά φεγγαράκια, το σκόρδο σπασμένο, το κολοκύθι κομμένο σε χοντρές ροδέλες, τις πατάτες επίσης χοντροκομμένες και ολόκληρες τις πιπεριές. Αλατίστε τα λαχανικά και απλώστε από επάνω ομοιόμορφα τα παϊδάκια. Ραντίστε με ελαιόλαδο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 40 λεπτά.

spot_img
spot_img