28.8 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΠαγωμένο γιαούρτι φράουλα
spot_img

Παγωμένο γιαούρτι φράουλα

-

Υλικά
500 γραμμ. φράουλες ώριμες και γερές
150 γραμμ. Ζάχαρη
250 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. κονιάκ προαιρετικά
Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Σε μπολ αναμειγνύουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη και το κονιάκ (προαιρετικά) μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε να δέσουν οι γεύσεις στο ψυγείο για 1 ώρα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Στη συνέχεια χτυπάμε στο μπλέντερ το μείγμα με τις φράουλες μαζί με το γιαούρτι και τον χυμό λεμονιού λεμόνι μέχρι να ομογενοποιηθούν, για περίπου 1-2 λεπτά. Προαιρετικά μπορούμε να περάσουμε το μείγμα από σίτα για να απομακρυνθούν οι σπόροι της φράουλας. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα και την τοποθετούμε στην κατάψυξη για μια ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί ελαφρώς. Κατόπιν χτυπάμε το μείγμα με μίξερ χειρός να αφρατέψει καλά. Ξαναπαγώνουμε και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία 3-4 φορές αν θέλουμε το frozenyogurt να είναι αφράτο. Σερβίρουμε με λίγο ινδοκάρυδο (προαιρετικά).

spot_img
spot_img
spot_img