24 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΠαέλια θαλασσινών
spot_img

Παέλια θαλασσινών

-

Υλικά
½ κιλό γαρίδες αποφλοιωμένες
200γρ. μύδια χωρίς το κέλυφος
300γρ. θράψαλο σε ροδέλες
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης σε ροδέλες
250γρ. ρύζι καρολίνα
10 λιαστές ντομάτες
1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
200γρ. αρακά κατεψυγμένο
½ φλιτζάνι μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση

Βράζουμε νερό στον βραστήρα. Μουλιάζουμε τον κρόκο Κοζάνης σε ένα φλιτζανάκι του καφέ ζεστό νερό. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, ρίχνουμε το θράψαλο και το σοτάρουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το ρύζι και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει. Κατόπιν, προσθέτουμε τον αρακά, αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Προσθέτουμε και μετά λίγο καυτό νερό, χαμηλώνοντας τη φωτιά και σιγοβράζοντας μέχρι να μαλακώσει το ρύζι για 15 λεπτά περίπου. Ενδιάμεσα προσθέτουμε και τις λιαστές ντομάτες. Ρίχνουμε τις γαρίδες, την ψίχα από τα μύδια και τον περισσότερο μαϊντανό, λίγο καυτό νερό ακόμη αν χρειαστεί και βράζουμε για 3-4 λεπτά ακόμη. Τέλος, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε επιπλέον μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.
Το διάσημο ισπανικό πιάτο αν δεν νηστεύετε, μπορείτε να προσθέσετε στην παέλια κι ένα πικάντικο λουκάνικο σε φέτες.

spot_img
spot_img
spot_img