12.9 C
Athens
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΌνειρο ή πραγματικότητα η επίπεδη κοιλιά
spot_img

Όνειρο ή πραγματικότητα η επίπεδη κοιλιά

-

  • Ο Δρ. Ιωάννης Λύρας εξηγεί το πώς γίνεται η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής με την αφαίρεση λίπους και περίσσειου δέρματος

Σύμφωνα με τον Δρ. Ιωάννη Λύρα, η Πλαστική Χειρουργική άρχισε να σμιλεύει το ανθρώπινο σώμα από την αρχή του προηγούμενου αιώνα, εφευρίσκοντας αρκετές  τεχνικές για να διορθώσει τις αποκλίσεις της φύσης ή τα σημάδια του Χρόνου. Αυτό οδήγησε στην τυποποίηση τεχνικών που εμπνευσμένοι δάσκαλοι εφάρμοζαν από την αρχή του προηγούμενου αιώνα. Άρχισε, λοιπόν, να δημιουργείται η φιλοσοφία της “Χειρουργικής σμίλευσης της σιλουέτας”.

Για να επιτευχθεί ένα όμορφο και αρμονικό σχήμα σώματος, αυτό που όλες οι γυναίκες επιθυμούν, πολλές φορές χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε συνδυαστικά, παραπάνω από μία μεθόδους πλαστικής χειρουργικής, όπως π.χ. κοιλιοπλαστική και λιποαναρρόφηση στη μέση. Συνδυασμός που  εφαρμόζεται συχνά σε άνδρες και γυναίκες που επιζητούν αρμονία σωματικών αναλογιών.

Όπως μας εξηγεί ο Δρ. Ιωάννης Λύρας, η κοιλιοπλαστική είναι μία από τις δημοφιλέστερες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής, καθώς προσφέρει γρήγορα και θεματικά αποτελέσματα στους ενδιαφερόμενους που δεν θα μπορούσαν να επιτύχουν το ιδανικό τους αποτέλεσμα, μέσω καμιάς άλλης τεχνικής. Η πλαστική του περιγράμματος του σώματος λεπταίνει προσφέροντας αρμονικό σχήμα στο περίγραμμα, προσδίδοντας μία όμορφη και αναλογική εικόνα, αποκαθιστώντας τις γραμμές του σώματος.

Στην επέμβαση της κοιλιοπλαστικής, αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και λίπους από την κοιλιά και συρράπτονται οι μύες του κοιλιακού τοιχώματος, αποδίδοντας νεανική εμφάνιση, απολύτως αρμονικό σχήμα σώματος & συμμετρία αναλογιών.

Αποκαθιστά την εμφάνιση

H επέμβαση της κοιλιοπλαστικής αποκαθιστά σε μεγάλο βαθμό την εμφάνιση μιας χαλαρωμένης κοιλιάς. Σημαντικό σε αυτήν  την επέμβαση είναι να αποδεχθεί η  ενδιαφερόμενη την τομή άνωθεν του εφηβαίου,  μία ουλή η οποία θα υποστεί όλες τις διαδικασίες ωρίμανσης, καθιστώντας την με τον χρόνο, εξαιρετικά διακριτική.  Η ουλή αυτή μπορεί να κρυφτεί από το μαγιό.

Ο Δρ. Ιωάννης Λύρας τονίζει, ότι ο πλαστικός χειρουργός θα πρέπει πάντα να προσαρμόζει την τεχνική λαμβάνοντας υπόψη τα «ειδικά» θέματα της κάθε ενδιαφερόμενης, παράγοντες που ίσως έχουν συμβάλλει στο να διαταραχθεί το σχήμα του σώματος όπως αυξομείωση βάρους, εγκυμοσύνες, εμμηνόπαυση κ.λπ.  Για τις γυναίκες π.χ. η εγκυμοσύνη ή το υπερβολικό βάρος δημιουργούν την ανάγκη για μία κοιλιοπλαστική ακριβώς για το λόγο ότι οποιαδήποτε άλλη μέθοδο και αν ακολουθήσουν δεν θα μπορέσουν να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα που μόνο η πλαστική χειρουργική επέμβαση κοιλιοπλαστικής προσφέρει.

Αυτό ισχύει και αν κάποιος επιθυμεί να κάνει μόνο λιποαναρρόφηση σε πρώτη φάση και κοιλιοπλαστική σε επόμενη , το αποτέλεσμα δεν θα είναι το αναμενόμενο. Για τους άνδρες επίσης, η συσσώρευση λίπους στα πλαϊνά σημεία τους σώματός τους και η προτεταμένη κοιλιά λόγω αύξησης βάρους, δημιουργεί συναισθήματα ανασφάλειας.  Με αυτή τη τεχνική μπορούν να έχουν θαυμάσιο περίγραμμα σώματος καθώς οι κοιλιακοί τους μύες  θα συσφιχθούν και θα εξαφανιστεί η χαλαρότητα και η περίσσεια του δέρματος.  Έτσι, καταφέρνουμε να αποκαταστήσουμε τη χαλάρωση του τοιχώματος των μυών της κοιλιάς, της μέσης, αφαιρώντας  την περίσσεια λίπους και χαλαρωμένου δέρματος.  Η λιποαναρρόφηση στα πλαϊνά σημεία του σώματος (σωσίβιο) είναι πολύ απλή, δίνοντάς μας μαζί με την κοιλιοπλαστική, συνδυαστικά, τέλειο αποτέλεσμα. Η λιποαναρρόφηση (λιπογλυπτική) είναι η μόνη λύση όταν το θέμα της συσσώρευσης λίπους γύρω από τη μέση δεν λύνεται με προσεγμένη διατροφή ή γυμναστική. Έτσι η χρήση της, μας βοηθάει να βελτιώσουμε πολύ το αποτέλεσμα της κοιλιοπλαστικής.

Η επέμβαση

Σύμφωνα με τον Δρ. Ιωάννη Λύρα, ιδανικοί υποψήφιοι για τον συνδυασμό κοιλιοπλαστικής – λιποαναρρόφηση μέσης  είναι άτομα,  ανεξαρτήτου ηλικίας, που παρουσιάζουν «σωσίβιο» γύρω από τη μέση και ταυτόχρονα χαλάρωση και περίσσεια δέρματος στην περιοχή της κοιλιάς.

Η επέμβαση διαρκεί περίπου 2,5 ώρες, γίνεται με γενική αναισθησία και το χειρουργημένο άτομο παραμένει συνήθως στην κλινική μία νύχτα για παρακολούθηση. Η μετεγχειρητική πορεία είναι ομαλή και ανώδυνη. Ο πλαστικός χειρουργός όμως με βάση την εμπειρία του καθιστά αυτήν την επέμβαση ακίνδυνη και με πολύ καλή έκβαση κάνοντας τον ενδιαφερόμενο ευτυχισμένο με την νέα του εικόνα, πιο αισιόδοξο και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Τολμήστε την επέμβαση της κοιλιοπλαστικής σε συνδυασμό με την λιποπλαστική (όταν αυτό είναι απαραίτητο) και χαρείτε τον νέο καλλίγραμμο σώμα σας!!!

 

  • Για περισσότερες πληροφορίες , μπορείτε να απευθυνθείτε στο www.ioannislyras.com-Ιωάννης Λύρας-Πλαστικός Χειρουργός-Διευθυντής Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν-Επίτιμος Πρόξενος της Βραζιλίας στον Πειραιά

spot_img
spot_img
[td_block_5 limit="10" ajax_pagination="infinite" f_ajax_font_family="617" f_header_font_family="617" f_more_font_family="617" m3f_title_font_family="617" m3f_cat_font_family="617" m3f_meta_font_family="617" m3f_title_font_weight="700"]
spot_img
[td_block_5 limit="10" f_header_font_transform="uppercase" ajax_pagination="load_more" sort="" category_id="" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" show_excerpt="none" art_title_pos="bottom" show_cat="none" show_author="none" show_btn="none" f_header_font_family="617" f_ajax_font_family="617" f_more_font_family="617" m3f_title_font_family="617" m3f_cat_font_family="617" m3f_meta_font_family="617" m3f_title_font_weight="700"]