24.3 C
Athens
Πέμπτη, 22 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΟμελέτα φούρνου με φάβα, λαχανικά, χωρίς αυγά
spot_img

Ομελέτα φούρνου με φάβα, λαχανικά, χωρίς αυγά

-

Υλικά
• 180 γρ. φάβα
• 440 γρ. ρόφημα σόγιας
• 2 κ.σ. δοατροφική μαγιά ή τριμμένο φυτικό αλμυρό τυρί
• ¼ κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
• ¼ κ.γλ. κουρκουμά
• 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
• 100 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 100-200 γρ. φυτικό τυρί που λιώνει, τριμμένο
Εκτέλεση
Σε ενα μπόλ βάζουμε την φάβα την καλύπτουμε με καυτό νερό και την αφήνουμε 4-8 ώρες να μουλιάσει. Σουρώνουμε την φάβα, την ξεπλένουμε και την μεταφέρουμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το ρόφημα σόγιας, τη διατροφική μαγιά ή το τυρί, τα μπαχαρικά και το μπέικιν πάουντερ, το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε κατα βούληση και πολτοποιούμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Βάζουμε σε τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο μόλις κάψει, ρίχνουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε για 6-8 λεπτά. Μεταφέρουμε το μισό μείγμα της φάβας σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα. Απλώνουμε τα λαχανικά, περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα και πασπαλίζουμε με το τυρί. Ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

spot_img
spot_img