25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΝτομάτες γεμιστές με αυγό και φέτα
spot_img

Ντομάτες γεμιστές με αυγό και φέτα

-

Υλικά

  • 2 ντομάτες μεγάλες και σφιχτές
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κ. γλυκού αλάτι
  • ½ κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • ½ κ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • ½ κ. γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κ. σούπας φέτα
  • 2 κ. σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε τις κορυφές των ντοματών. Βγάζουμε προσεκτικά τους σπόρους και τον πολτό με ένα κουτάλι ή και με μαχαίρι αν χρειάζεται. Περιχύνουμε τις κούφιες ντομάτες με ελαιόλαδο, το οποίο απλώνουμε με το χέρι για να πάει παντού. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Πασπαλίζουμε τις ντομάτες με αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου και θυμάρι. Αφού σπάσουμε το κάθε αυγό σε ένα μπολάκι, εν συνεχεία το βάζουμε σε κάθε ντομάτα με προσοχή.

Ο φούρνος μας είναι προθερμασμένος στους190 °C. Και ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθούν τα ασπράδια των αυγών. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Στο τέλος γαρνίρουμε με φρέσκα κρεμμυδάκια και φέτα και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.

spot_img
spot_img