Υλικά
• 500 γρ. μύδια ανοιχτά
• 1 σφηνάκι λευκό κρασί
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
• Αλάτι-πιπέρι
• Χυμός από μισό λεμόνι
• Άνηθος
• 2 κουτ. σούπας βούτυρο
• 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα μύδια και τραβάμε τα μουστάκια τους να βγούνε. Τα τρίβουμε καλά με το σφουγγάρι να διώξουμε τυχόν υπολείμματα άμμου. Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μύδια, άνηθο, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε για 1 λεπτό να ενωθούν οι γεύσεις. Ανακατεύουμε το κρασί με την μουστάρδα και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και μαγειρεύουμε 5 λεπτά ανακινώντας την κατσαρόλα 2-3 φορές. Ανοίγουμε το καπάκι και απομακρύνουμε όσα μύδια δεν άνοιξαν (εγώ πήρα κατεψυγμένα και ανοιχτά). Περιχύνουμε με το λεμόνι και τον άνηθο και σερβίρουμε.
