24.3 C
Athens
Παρασκευή, 23 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΜύδια αχνιστά με ούζο
spot_img

Μύδια αχνιστά με ούζο

-

Υλικά
• 1 κιλό μύδια φρέσκα
• 1 κ. σ. ελαιόλαδο
• 4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μικρό
• 240 ml ούζο
• 2 κ. σ. βούτυρο
• 1-2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
• λίγο ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τα μύδια κάτω από κρύο νερό και αν χρειάζεται τα καθαρίζουμε τρίβοντας τα κελύφη τους με βούρτσα ή σύρμα και αφαιρώντας τα μουστάκια τους. Πετάμε όσα είναι ανοιχτά.
Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μετά από λίγα δευτερόλεπτα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε και το σκόρδο. Ανακατεύουμε 1 λεπτό και σβήνουμε με το ούζο. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, προσθέτουμε τα μύδια στην κατσαρόλα και καλύπτουμε με το καπάκι.
Αφήνουμε τα μύδια να ατμιστούν για 5-7 λεπτά, κουνώντας την κατσαρόλα για να μαγειρευτούν ομοιόμορφα. Τα μύδια είναι έτοιμα όταν ανοίξουν τα κελύφη τους. Αν κάποιο δεν ανοίξει, το πετάμε. Μόλις τα μύδια είναι έτοιμα, προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα. Αλατοπιπερώνουμε κατά προτίμηση και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 1 λεπτό και να δέσει ελαφρά.
Μεταφέρουμε τα μύδια σε βαθιά πιατέλα ή μπολ και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα τους. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

spot_img
spot_img