Υλικά
Για τα muffins
• 1/4 κ.γ. αλάτι
• 250 γρ. Μείγμα Ζαχαροπλαστικής (Pastry Mix) χωρίς γλουτένη
• 150 ml γάλα
• 2 αυγά
• 40 γρ. λιωμένο βούτυρο
• 50 γρ. σπορέλαιο
• 90 γρ. ζάχαρη
• 1 κ.γ. baking powder χωρίς γλουτένη
• 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
• 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
• 1 δόση σκόνη βανίλια χωρίς γλουτένη
Για το γλάσο
• 180 γρ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη χωρίς γλουτένη
• 3 κ.σ. γάλα
• 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
• 1 δόση βανίλια σκόνη χωρίς γλουτένη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C στον αέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα χειρός, το λιωμένο βούτυρο, το λάδι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά, μοσχοκάρυδο, αλάτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε τα υλικά μας.
Προσθέτουμε το γάλα και στη συνέχεια ενσωματώνουμε στο μείγμα και το αλεύρι μας δημιουργώντας ένα ομοιογενές μείγμα.
Γεμίζουμε τις θήκες για muffins με το μείγμα και ψήνουμε τα muffins μας σε προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λεπτά, ελέγχοντας με οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμα.
Ετοιμάζουμε το γλάσο να είναι έτοιμο λίγο πριν τα βγάλουμε από το φούρνο. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα χειρός όλα τα υλικά του γλάσου.
Μετά από λίγα λεπτά και έτσι όπως είναι ακόμη ζεστά τα muffins, τα πιάνουμε από την σιλικονούχα / χάρτινη θήκη τους και τα γυρνάμε ανάποδα, βυθίζοντας τα στο γλάσο (εναλλακτικά τα περιχύνουμε με ένα κουτάλι).
Τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν και να πέσει όσο γλάσο περισσεύει. Σε λίγα λεπτά το γλάσο θα έχει σταθεροποιηθεί πάνω από τα muffins.