Υλικά
• 750 γρ αλεύρι σιταρένιο άσπρο ή κίτρινο
• 250 γρ αλεύρι καλαμποκάλευρο
• 1 κεσέ προζύμι ή 1 φακελάκι μαγιά στεγνή
• 2 κουτ. αλάτι (αν οι τσιγαρίδες δεν είναι αλμυρές)
• λίγο ξύσμα λεμονιού
• 2 κουταλιές γλίνα λιωμένη
• 1 χούφτα τσιγαρίδες χοιρινές
Εκτέλεση
Βάλτε στο μίξερ ή σε λεκάνη το καλαμποκάλευρο και ρίξτε βραστό νερό μέχρι να υγρανθεί όλο. Ανακατέψτε το μείγμα και αφήστε το στην άκρη μέχρι να γίνει χλιαρό. Στη συνέχεια προσθέστε τα 750 γρ. αλεύρι, τη μαγιά (ή το προζύμι), το ξύσμα και το αλάτι. Αρχίστε να ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να γίνει μία απαλή και λεία ζύμη. Αφήστε τη ζύμη για λίγο (10λ) στην άκρη να ξεκουραστεί.
Μετά προσθέστε τη γλίνα και τις τσιγαρίδες και ζυμώστε ξανά τη ζύμη για να ανακατευτούν τα υλικά και αφήστε το ζυμάρι να διπλασιάσει τον όγκο του (σκεπασμένο με μία πετσέτα). Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, περίπου για 30-40λ.