Υλικά
• 4 μπριζόλες χοιρινές με κόκαλο
• 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
• 2 ποτήρια του νερού κόκκινο ημίγλυκο κρασί
• 2-3 φύλλα δάφνης
• 10 κόκκους μπαχάρι
• 2 κ. σ. αλάτι χονδρό
• 1 κ. σ. πιπέρι
• 2-3 καρότα
Εκτέλεση
Σε μια χύτρα προσθέτουμε ελαιόλαδο και αφού έχουμε πλύνει τις μπριζόλες και τις έχουμε σκουπίσει με απορροφητικό χαρτί, τις βάζουμε μέσα στην χύτρα δύο – δύο και τις θωρακίζουμε και από τις δύο πλευρές. Έπειτα προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στην συνέχεια ρίχνουμε δύο ποτήρια του νερού νερό. Και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα καρότα, αλατοπίπερο, κλείνουμε την χύτρα και αφήνουμε να βράσει για 40′. Το φαγητό μας είναι έτοιμο και μπορούμε να το σερβίρουμε με συνοδευτικό της αρεσκείας μας. Είτε με πατάτες τηγανιτές, είτε με πιλάφι.
