25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΜπριζόλες χοιρινές σε σάλτσα μανιταριών
spot_img

Μπριζόλες χοιρινές σε σάλτσα μανιταριών

-

Υλικά
Για τις μπριζόλες
4 χοιρινές μπριζόλες επιλογής σας, με κόκαλο ή χωρίς, πάχους 2-2,5 εκ. περίπου
1 κ. γ. πάπρικα
1 κ. γ. σκόνη σκόρδου
αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κ. σ. βούτυρο
4 κ. σ. ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα μανιταριών
100 γρ. μανιτάρια καφέ (ή λευκά) κομμένα σε φέτες
3-4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 γεμάτο κ. γ. αποξηραμένα μυρωδικά επιλογής σας όπως ρίγανη, βασιλικό, δεντρολίβανο, κόλιανδρο, θυμάρι
1½ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
150 ml ζωμό κοτόπουλου
1½ κ. σ. φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολάκι αναμιγνύετε καλά την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι. Στεγνώνετε καλά τις χοιρινές μπριζόλες με χαρτί κουζίνας και τις πασπαλίζετε και από τις 2 πλευρές με το μείγμα αλατοπίπερου. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις λιώσει το βούτυρο σοτάρετε τις μπριζόλες για 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίζουν καλά και από τις δύο πλευρές. Τις μεταφέρετε σε ένα ζεστό πιάτο και τις αφήνετε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε τα μανιτάρια και τα ανακατεύετε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε το σκόρδο, τον μισό μαϊντανό και τα αποξηραμένα μυρωδικά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ένα με δύο λεπτά επιπλέον. Στη συνέχεια ρίχνετε το ζωμό κότας και μόλις πάρει βράση μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου 3 λεπτά. Μετά ξαναβάζετε στο τηγάνι, μέσα στη σάλτσα τις χοιρινές μπριζόλες με τους χυμούς τους από το πιάτο και τις αφήνετε να σιγοβράσουν για τουλάχιστον τρία λεπτά.

spot_img
spot_img