17.2 C
Athens
Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΜπουτάκια κοτόπουλου στη γάστρα με σαφράν και λεμόνι
spot_img

Μπουτάκια κοτόπουλου στη γάστρα με σαφράν και λεμόνι

-

Υλικά
• 4 κοπανάκια κοτόπουλο (500γρ)
• 1 μεγάλο λεμόνι
• 200 γρ πατάτες baby κομμένες στη μέση
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 100 ml λευκό κρασί
• 20 γρ μουστάρδα Dijon
• 6 τεμάχια κλωστές σαφράν
• 30 ml ελαιόλαδο
• 3 κλωνάρια
• Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση
Αφαιρούμε από το λεμόνι την φλούδα και το λευκό μέρος και το κόβουμε σε φιλέτα. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα μπουτάκια και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε μια λαδόκολλα στη βάση της γάστρας και αδειάζουμε τα υλικά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε στους 180°C για 1,5 ώρα. Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το σκόρδο, γαρνίρουμε με δενδρολίβανο και σερβίρουμε.

spot_img
spot_img