21.4 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΜπουτάκια κοτόπουλου με κόλιανδρο και λάιμ
spot_img

Μπουτάκια κοτόπουλου με κόλιανδρο και λάιμ

-

Υλικά

  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
  • 3 κ. σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένες
  • 2 κ. σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
  • 1 κ. σ. ξύσμα λάιμ
  • 2 κ. γλ. τσίλι σε σκόνη
  • 1 κ. γλ. κύμινο τριμμένο
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κιλά μπούτια κοτόπουλου

Εκτέλεση

Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε τον κόλιανδρο, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το χυμό λάιμ, το ξύσμα λάιμ, τη σκόνη τσίλι, το κύμινο, το αλάτι και το  πιπέρι. Μεταφέρουμε τον ανακατεμένο χυμό σε ένα μεγαλύτερο μπολ και βάζουμε μέσα και τα μπουτάκια κοτόπουλου. Τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες (το ιδανικό θα ήταν όλη τη νύχτα).

Όταν τα βγάλουμε ζεσταίνουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε το κοτόπουλο για περίπου 4- 5 λεπτά ανά πλευρά.

Το φαγητό είναι έτοιμο για να σερβιριστεί.

 

spot_img
spot_img