20.4 C
Athens
Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΜπισκότα με Φράουλες και Φυστικοβούτυρο ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
spot_img

Μπισκότα με Φράουλες και Φυστικοβούτυρο ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

-

Υλικά
• 230 γρ. μείγμα ζαχαροπλαστικής (Pastry mix) χωρίς γλουτένη
• 120 γρ. φράουλες (κομμένες σε κυβάκια)
• 100 γρ. ηλιέλαιο
• 60 γρ. ζάχαρη (κρυσταλλική)
• 60 γρ. ζάχαρη καστανή
• 20 γρ. φυστικοβούτυρο (απαλό)
• 5 γρ .baking powder χωρίς γλουτένη
• 5 γρ. χυμό λεμονιού
• 1 κ. γ. βανίλια σε σκόνη χωρίς γλουτένη
• 1 μεσαίο αυγό
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, τα δύο είδη ζάχαρης, το φυστικοβούτυρο, το αυγό, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε πολύ καλά, με ένα σύρμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το baking powder, τη βανίλια και το Pastry mix, ανακατεύοντας πολύ καλά, με μια σπάτουλα. Έπειτα, προσθέτουμε τις μισές φράουλες μέσα στο μείγμα και ομογενοποιούμε, με μία σπάτουλα.
Σε δύο ταψιά του φούρνου βάζουμε λαδόκολλα. Τοποθετούμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα στο ταψί μας, αλλά με αρκετή απόσταση, γιατί απλώνουν τα μπισκότα στο ψήσιμο. Υπολογίζουμε ότι σε κάθε ταψί θα ψήσουμε 7 μπισκότα, στο σύνολο δηλαδή 14.
Προσθέτουμε τις υπόλοιπες φράουλες πάνω από κάθε κουταλιά μείγματος, έτσι θα φαίνονται πιο ελκυστικά τα μπισκότα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 185 βαθμούς, στον αέρα για 14-15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά για να σφίξουν, αλλιώς θα σπάσουν.

spot_img
spot_img