27.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΜπιφτέκια κοτόπουλου με λιαστή ντομάτα
spot_img

Μπιφτέκια κοτόπουλου με λιαστή ντομάτα

-

Υλικά

1 κιλό κιμά από άπαχο κοτόπουλο
2 κ. σ. μαγιονέζα με ελαιόλαδο
2 κ. σ. ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
Χυμό από 1/2 λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ. γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
4 ψωμάκια ολικής άλεσης, χωρισμένα σε δύο μέρη
2 φλ. τσαγιού ρόκα, σπανάκι ή ανάμεικτα χόρτα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, τις λιαστές ντομάτες, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το δεντρολίβανο. Αλατοπιπερώνουμε με μια πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι και αφήστε στην άκρη. Προθερμαίνουμε μια σχάρα ή ένα τηγάνι.
Συνδυάζουμε τον κιμά κοτόπουλου με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε απαλά. Χωρίς να παραδουλευτεί το κρέας, σχηματίζουμε τέσσερα μπιφτέκια μέχρι το κοτόπουλο να δέσει.
Όταν η σχάρα ή το τηγάνι είναι καυτό, προσθέτουμε λίγο λάδι κι εν συνεχεία τα μπιφτέκια.
Μαγειρεύουμε από τη μία πλευρά για 5 έως 6 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρούστα. Αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 3 έως 4 λεπτά, μέχρι τα μπιφτέκια να είναι σφιχτά, αλλά ελαφρώς μαλακά στο άγγιγμα και να ψηθούν μέχρι μέσα.
Όταν αφαιρέσουμε τα μπιφτέκια φρυγανίζουμε τα ψωμάκια. Στρώνουμε τα κάτω ψωμάκια με τη ρόκα, βάζουμε από πάνω από ένα μπιφτέκι και καλύπτουμε τις τις κορυφές των ψωμιών και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.

 

spot_img
spot_img