14.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΜπιφτέκια ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
spot_img

Μπιφτέκια ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

-

Υλικά
• 1 κιλό κιμάς μόσχου
• 2 ξερά κρεμμύδια
• 2 μεσαία αυγά
• ⅓ ματσάκι μαϊντανός
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 πιπεριά Φλωρίνης
• Αλάτι-πιπέρι
• 1 κ.γ. ρίγανη
• 120 γρ. νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη
• 80 γρ. νιφάδες κινόα χωρίς γλουτένη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά μας. Στον πολυκόφτη βάζουμε τις νιφάδες βρώμης και τις νιφάδες κινόα και τις χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα, ώστε να μην είναι μεγάλες οι νιφάδες. Προσθέτουμε στον πολυκόφτη με τις νιφάδες, τα αυγά, τα κρεμμύδια σταδιακά και τα πολτοποιούμε όλα μαζί.
Μόλις πολτοποιηθεί το μείγμα το βάζουμε στο μπολ με τον κιμά. Βάζουμε στον πολυκόφτη τον μαϊντανό, την πιπεριά και τα πολτοποιούμε. Τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ με τον κιμά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη μας στο ψυγείο για μισή ώρα, ώστε να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.
Πλάθουμε 12 μπιφτέκια, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί το οποίο έχουμε λαδώσει και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 30-40 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180℃. Συνδυάστε τα με σπιτικό πουρέ ή πατάτες.

spot_img
spot_img