18.1 C
Athens
Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου, 2025
ΑρχικήΑΡΘΡΑΜπάρες λεμονιού ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
spot_img

Μπάρες λεμονιού ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

-

Υλικά
Για τη βάση
• 120 γρ.μείγμα ζαχαροπλαστικής χωρίς γλουτένη
• 60 γρ. σκόνη αμυγδάλου / τριμμένο αμύγδαλο στο μπλέντερ
• 70 γρ. λιωμένο vegan βούτυρο
• αλάτι στη μύτη του κουταλιού
Για τη γέμιση
• 120 γρ.ζάχαρη
• 30 γρ. άμυλο καλαμποκιού
• 3 αυγά
• 120 ml χυμός λεμονιού (εναλλακτικά φρουτοποτό λεμονιού)
• ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170°C στις αντιστάσεις. Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμιξης ανακατεύουμε το αλεύρι, με το τρίμα αμυγδάλου και το αλάτι.
Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και αναμιγνύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι και μετά με τα χέρια μας, μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη (αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον υγρό στοιχείο).
Τοποθετούμε τη ζύμη σε τετράγωνο ταψάκι (20×20) στο οποίο έχουμε απλώσει χαρτί ψησίματος απλώνοντάς την με ομοιόμορφο ύψος. Ψήνουμε τη βάση μας για 15-18 λεπτά, μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το άμυλο. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά μας χτυπώντας καλά με αυγοδάρτη. Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα και σιγά-σιγά το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας και δημιουργώντας τη γέμιση του γλυκίσματός μας.
Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στην προψημένη βάση μας (όσο είναι ακόμα ζεστή η βάση) και ψήνουμε για επιπλέον 17-20 λεπτά μέχρι να αρχίζει η επιφάνεια να παίρνει το επιθυμητό χρώμα. Βγάζουμε το γλύκισμά μας από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Το κόβουμε σε 9 τετράγωνα γλυκάκια και τα διατηρούμε δροσερά στο ψυγείο. Τα σερβίρουμε αν θέλουμε με άχνη ζάχαρη από πάνω και προαιρετικά με επιπλέον τρίμα αμυγδάλου.

spot_img
spot_img