24.4 C
Athens
Δευτέρα, 18 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΜοσχάρι στην κατσαρόλα με τραχανά
spot_img

Μοσχάρι στην κατσαρόλα με τραχανά

-

Υλικά
• 1 κιλό μοσχάρι σπάλα κομμένο σε μικρά κομμάτια
• 1/3 φλ. τσ. Ελαιόλαδο
• 250 γρ. ξινός τραχανάς
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2-3 κομμάτια σέλερι
• 1 συσκευασία κονκασέ
• 1 ξυλάκι κανέλας
• 1/2 κ. γ. μοσχοκάρυδο
• 1 κ. γ. κόκκινο πιπέρι
• ζωμός βοδινού
• αλάτι- πιπέρι
• λίγο φρέσκο δυόσμο ή δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά το μοσχάρι μας. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το κρέας από όλες τις μεριές μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σέλερι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε 3-4 λεπτά.
Ρίχνουμε τη ντομάτα, την κανέλα, το κόκκινο πιπέρι και τον ζωμό, συμπληρώνουμε με νερό τόσο που να σκεπάζετε το κρέας και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Ρίχνουμε τον τραχανά, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 10 – 15 λεπτά περίπου (ο χρόνος εξαρτάται απ΄ τον τραχανά), μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς και να μείνει με λίγα υγρά. Μόλις κλείσουμε τη φωτιά προσθέτουμε λίγο δυόσμο ή δεντρολίβανο και σερβίρουμε.

spot_img
spot_img