20.6 C
Athens
Κυριακή, 3 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΜοσχάρι λεμονάτο με ρύζι και γραβιέρα
spot_img

Μοσχάρι λεμονάτο με ρύζι και γραβιέρα

-

Υλικά
• 1 κιλό κρέας μοσχάρι
• 4 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι κίτρινο
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία
• 7 σκελίδες σκόρδο
• Χυμό από 2 μέτρια λεμόνια
• ¼ του κιλού Χωριό Γραβιέρα Ώριμη
• ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
• αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες. Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα ψιλοκόβουμε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία, το κρέας, τα σκόρδα, το αλάτι και το πιπέρι και τα σοτάρουμε όλα μαζί.
Μετά από λίγο ρίχνουμε αρκετό νερό και το αφήνουμε να συνεχίσει το βράσιμο για περίπου 3 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με τη σάλτσα του.
Όταν κοντεύει να βράσει ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τη Χωριό Γραβιέρα Ώριμη σε κομμάτια και τη ρίγανη. Το αφήνουμε να βράσει για ακόμα 2 λεπτά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε το κρέας σε μια πιατέλα και μέσα στο ζωμό ρίχνουμε 8 φλιτζάνια του τσαγιού νερό. Μόλις βράσει, ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου ανακατεύοντας ελαφρά.

spot_img
spot_img