33.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΜοσχαράκι με κους-κους
spot_img

Μοσχαράκι με κους-κους

-

Υλικά

Για το κους-κους

  • 500 γρ. κους-κους
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. σταφίδες
  • αλάτι

Για το μοσχάρι

  • 700 γρ. φιλέτο μοσχάρι, κομμένο σε λωρίδες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λωρίδες
  • 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε καρέ
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι

 

Εκτέλεση

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το κους-κους. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχάρι μαζί με το κρεμμύδι και τις πιπεριές, αλάτι και πιπέρι. Μόλις ροδίσει το μοσχάρι προσθέτουμε την ντομάτα και αφού πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά της ντομάτας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι.

Σουρώνουμε το κους-κους και το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα όπου προσθέτουμε ελαιόλαδο, μαϊντανό και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε μια μεγάλη πιατέλα προσθέτουμε το κους-κους και από πάνω τα μοσχάρι. Σερβίρουμε ζεστό.

spot_img
spot_img