Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι, χτένι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 2 κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ. πελτέ
- 80 ml κονιάκ
- Χυμός και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 στικ κανέλας
- 2 φύλλα δάφνης
- ½ κ.γ. γαρύφαλλο
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 1 κιλό κολοκύθα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
- Αλάτι- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγο-λίγο το κρέας. Το σοτάρουμε για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε το μοσχάρι, τον πελτέ και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη κανέλα, τη δάφνη, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το ζωμό λαχανικών. Αλατοπιπερώνουμε σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Κοιτάμε αν το μοσχάρι χρειάζεται και άλλα υγρά, προσθέτουμε την κολοκύθα και σιγοβράζουμε για άλλα 25-30 λεπτά. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.