27.5 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΜοσχαράκι με κολοκύθα
spot_img

Μοσχαράκι με κολοκύθα

-

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι, χτένι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. πελτέ
  • 80 ml κονιάκ
  • Χυμός και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 στικ κανέλας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 κιλό κολοκύθα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • Αλάτι- Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγο-λίγο το κρέας. Το σοτάρουμε για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε το μοσχάρι, τον πελτέ και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη κανέλα, τη δάφνη, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το ζωμό λαχανικών. Αλατοπιπερώνουμε σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Κοιτάμε αν το μοσχάρι χρειάζεται και άλλα υγρά, προσθέτουμε την κολοκύθα και σιγοβράζουμε για άλλα 25-30 λεπτά. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

spot_img
spot_img
spot_img