Υλικά
• 1 πακέτο σφολιάτα
• 250 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες
Για την κρέμα
• 2 φλιτζάνια γάλα
• 4 κρόκοι αυγών
• 1/3 φλιτζ. Ζάχαρη
• 1 ½ κουτ. σουπας κορνφλάουρ
• 1 κουτ. Σούπας βούτυρο
• 2 βανίλιες σε σκόνη
• 1 κουτ. Σούπας βούτυρο
• 2 κούπες σαντιγί
• Λίγο αλεύρι και λίγη άχνη.
Εκτέλεση
Σε αλευρωμένη επιφάνεια, απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και το ανοίγουμε με τον πλάστη για να γίνει φαρδύ και λεπτό. Το κόβουμε σε 3 ίδια ορθογώνια κομμάτια και τα τρυπάμε με το πιρούνι πολλές φορές.
Τα βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 200, περίπου 12-14 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά.
Το ψήσιμο θέλει προσοχή διότι είναι εύκολο να καούν.
Σε χαμηλή θερμοκρασία, βάζουμε ένα κατσαρολάκι με το γάλα με το κορνφλάουρ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει λίγο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους, τις βανίλιες και το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν.
Τέλος, προσθέτουμε και την σαντιγί, ανακατεύονται ελαφρά.
Για να στήσουμε το γλυκό μας, τοποθετούμε εναλλάξ φύλλα, κρέμα και φράουλες, τελειώνοντας με το τρίτο φύλλο. Για το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.