Υλικά
• 2 κιλά κότσι χοιρινό
Για τη μαρινάδα:
• 3 κ. σ μουστάρδα
• 3 κ. σ ελαιόλαδο
• 1 κ. σ μέλι
• 2 κ. σ βούτυρο
• 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
• 1 πορτοκαλί
• Θυμάρι, δεντρολίβανο
• Χυμό από 1 λεμόνι
• Αλάτι
• 1 ποτήρι κρασί
Για τις πατάτες:
• 1 κιλό πατάτες baby
• Θυμάρι
• Αλάτι, πιπέρι
Για το μέλωμα στο χοιρινό:
• 100 γρ μέλι
• 1 κ. σ μουστάρδα
• 2 κ. σ καστανή ζάχαρη
Ετέλεση
Υπάρχουν δυο τρόποι ψησίματος στον φούρνο, ο πρώτος είναι το αργό μαγείρεμα στους 140-150 βαθμούς ή ο γρήγορος στους 200, στη μια περίπτωση θα κάνει 4-5 ώρες στην δεύτερη περίπτωση θα κάνει περίπου 2.
Ξεκινάμε τη συνταγή χαράσσοντας το κότσι ώστε όταν θα φτιάξουμε την μαρινάδα να εισχωρήσει μέσα στο κρέας. Για τη μαρινάδα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το πορτοκαλί και το κρασί στο μουλτι και τα ανακατεύουμε. Σε ένα ταψί βάζουμε το πορτοκαλί σε φέτες και το κρασί. Αλείφουμε το κρέας με τη μαρινάδα να πάει καλά παντού (μασάζ).
Στη συνέχεια τοποθετούμε το κρέας στο ταψί, προσθέτουμε και λίγο νερό. Σκεπάζουμε πολύ καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε αναλόγως την θερμοκρασία και τον χρόνο που έχουμε όπως σας ανέφερα πιο πάνω. Στη μέση που ψησίματος στις 2 ώρες δηλαδή περίπου ανοίγουμε και προσθέτουμε τις πατάτες.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το μέλι ζεστό, τη ζάχαρη και τη μουστάρδα. Στο τέλος ανοίγουμε το αλουμινοχαρτο βάζουμε με ένα πινέλο το γλάσο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για να πάρει χρώμα, περίπου 15 λεπτά.