30.4 C
Athens
Παρασκευή, 11 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΜελιτζανόρυζο από τη Τζια
spot_img

Μελιτζανόρυζο από τη Τζια

-

Υλικά
• 2 μελιτζάνες
• ½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
• 3 ποτήρια νερό
• 2 ώριμες ντομάτες
• 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένες ντομάτες ή έτοιμο χυμό ντομάτας
• 1 ξερό κρεμμύδι
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
• ½ ματσάκι μαϊντανό
• Αλάτι
• Πιπέρι
• 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κύβους. Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και τις κρατάμε σ’ ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τις μελιτζάνες. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τις φέτες ντομάτας και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα. Ρίχνουμε το ρύζι πλυμένο και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφήσει τα υγρά

spot_img
spot_img