Υλικά
600 γρ. μελιτζάνες, σε χοντρές φέτες κατά πλάτος
120 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
350 γρ. σάλτσα ντομάτας
10 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
8 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
80 γρ. τυρί φέτα, σπασμένη σε κομμάτια
50 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
Αλάτι- πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατίζουμε τις φέτες από τις μελιτζάνες, τις τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Μετά από 15 λεπτά τις στεγνώνουμε από την υγρασία ώστε να είναι έτοιμες για να σοταριστούν. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες σε δυνατή φωτιά και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να αρχίζουν να μαλακώνουν.
Μόλις σοταριστούν οι μελιτζάνες, τις αποσύρουμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέτουμε το σκόρδο έως ότου μυρίσει. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και το θυμάρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια κλείνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και ρίχνουμε τον βασιλικό και τα τυριά. Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να δημιουργηθεί μια χρυσαφένια κρούστα, 15 λεπτά περίπου.