25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΜελιτζάνες με πατάτες, ζαμπόν και μοτσαρέλα στο φούρνο
spot_img

Μελιτζάνες με πατάτες, ζαμπόν και μοτσαρέλα στο φούρνο

-

Υλικά
4 μελιτζάνες μεγάλες τσακώνικες
200 γρ. μοτσαρέλα
2 πατάτες στο μέγεθος της μελιτζάνας
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
160 γρ. ζαμπόν
2-3 πρέζες θυμάρι
Ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε φέτες ενός εκατοστού. Καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες και τις κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες. (είναι σημαντικό να κόψετε πολύ λεπτές τις φέτες για να εξασφαλιστεί η βέλτιστο ψήσιμο και να μαλακώσουν καλά). Αλατοπιπερώνετε τις φέτες μελιτζάνας και πατάτες ελαφρώς. Κόβετε σε κομμάτια το ζαμπόν και τη μοτσαρέλα.
Λαδώνετε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι και τοποθετείτε όρθιες, εναλλάξ, φέτες μελιτζάνας, ζαμπόν, φέτες πατάτας, φέτες μοτσαρέλας. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Σε ένα μικρό μπολάκι βάζετε ελαιόλαδο (λίγο περισσότερο από 1/4 φλ.), αλατοπίπερο και το πολτοποιημένο σκόρδο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν και αρωματιστεί το λάδι. Περιχύνετε ή βουρτσίζετε με πινέλο το φαγητό και το πασπαλίζετε με θυμάρι.
Καλύπτετε το ταψάκι καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό σας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 30 λεπτά. Μετά αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το σερβίρετε ζεστό για να αναδειχτεί ο συνδυασμός γεύσεων.

spot_img
spot_img