Υλικά
• Μανιτάρια Portobello φρέσκα
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
• 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο άνηθο
• 500 γρ σπανάκι (ωμό)
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 100 γρ ανθότυρο
• 150 γρ τυρί τριμμένο με χαμηλά λιπαρά
Εκτέλεση
Για τα μανιτάρια: Δεν τα πλένουμε γιατί θα απορροφήσουν το νερό.Με ένα καθαρό, βρεγμένο πανάκι τα σκουπίζουμεΑφαιρούμε το κοτσάνι στο κέντρο και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα ή σε σχάρα.
Για τη γέμιση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες, το σκόρδο και τον άνηθο.
Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το σπανάκι, αφού αφαιρέσουμε το σκόρδο (αν το σπανάκι είναι κατεψυγμένο το ρίχνουμε κατευθείαν από την κατάψυξη).
Προσθέτουμε λίγο αλάτι, μπόλικο πιπέρι και λίγο νερό.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να φύγουν όλα τα υγρά. Δεν πρέπει να έχει καθόλου υγρά.
Το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ανθότυρο σε κομμάτια. Ανακατεύουμε απαλά για να μη διαλυθεί το τυρί και γεμίζουμε τα μανιτάρια. Καλύπτουμε τα μανιτάρια με το τριμμένο κίτρινο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Συνοδεύστε το πιάτο σας με 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης!