Υλικά για τη μακαρονάδα
• 1 κιλό μακαρόνια σπαγγέτι
• 1 κουταλιά βούτυρο
• 1/2 φλιτζάνι λάδι
• 1 κουταλιά ρίγανη
Υλικά για τη σάλτσα
• 5 αχινοί
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
• 1 κουταλιά της σούπας μάραθος ψιλοκομμένος
• 1/2 φλιτζάνι λάδι
• 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
• 1 καυτερή πιπερίτσα
• 2 φύλλα δάφνης
• Αλάτι, πιπέρι, κύμινο
• 1/2 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό με λίγο λάδι. Τα σουρώνουμε και τα καίμε με το βούτυρο και το λάδι, ρίχνοντας και τη ρίγανη. Τα ανακατεύουμε καλά. Τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο λάδι. Ανοίγουμε τους αχινούς και παίρνουμε το χαβιάρι τους και το ζουμί τους. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα με το τσιγαρισμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά. Αφού βράσουν για 10 λεπτά, ρίχνουμε το κρασί και σβήνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω στα μακαρόνια.
