Υλικά
• 2 συκωταριές αρνίσιες και εντεράκια
• 1 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο
• 1/2 ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 1 ποτηράκι λευκό κρασί
• 3 σκελ. σκόρδο
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1-2 λεμόνια (χυμός)
• Αλάτι- Πιπέρι
Εκτέλεση
Πρώτα πρέπει να πλύνουμε με άφθονο νερό τις συκωταριές και τα εντεράκια. Τα κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές. Σε βαθύ τηγάνι τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο για 10΄και ρίχνουμε όλα τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να μισοσκεπάσει το φαγητό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσει η σάλτσα. Πριν από το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σερβίρουμε αμέσως.
