Υλικά
• 200 γρ. Λιγκουίνι Ολικής Άλεσης
• 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια
• 300 γρ. μοσχαρίσια ταλιάτα
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών λιπαρών
• ¼ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου ή μια σκελίδα φρέσκο ψιλοκομμένο σκόρδο
• φρέσκο θυμάρι
• αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια σε υψηλή φωτιά για λίγα λεπτά με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι και φρέσκο θυμάρι. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. Αλατοπιπερώνουμε την ταλιάτα και στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο με το βούτυρο και θυμάρι και μόλις κάψουν προσθέτουμε την ταλιάτα. Σε υψηλή φωτιά ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Παράλληλα σε κατσαρόλα, φέρνουμε σε βρασμό αλατισμένο νερό.
Αποσύρουμε την ταλιάτα από τη φωτιά και αφήνουμε σε ξύλο κοπής για να ξεκουραστεί μέχρι τα Λιγκουίνι Ολικής Άλεσης να βράσουν. Στο νερό που βράζει ρίχνουμε το Λιγκουίνι Ολικής Άλεσης και βράζουμε με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας. Δύο λεπτά πριν είναι έτοιμα τα λιγκουίνι κόβουμε την ταλιάτα σε λεπτές φέτες.
Στο τηγάνι που μαγειρέψαμε τα μανιτάρια και ψήσαμε την ταλιάτα ρίχνουμε σουρωμένα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε με τα μανιτάρια και έξτρα φρέσκο θυμάρι.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια με μανιτάρια και προσθέτουμε φετάκια ταλιάτας. Γαρνίρουμε με φρέσκο τριμμένο πιπέρι και απολαμβάνουμε.
