Υλικά
2 κ. σ. βούτυρο,
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1/2 κιλό μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες
1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
Χυμό από 1 λεμόνι
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ. γλ. θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι
2 κ. σ. λευκό ξηρό κρασί (ή νερό)
Αλάτι
Φρεσκοκομμένος μαϊντανός, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις γαρίδες, τις φέτες λεμονιού, το σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και αλατίζουμε. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας ανά τρία λεπτά περίπου, γυρίζοντας τα υλικά μας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε το υπόλοιπο βούτυρο, το χυμό λεμονιού και το λευκό κρασί. Αλατίζουμε και σερβίρουμε, αφού προηγουμένως έχουμε γαρνίρει με το μαϊντανό.
