33.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΛαζάνια με λαχανικά, ελιές και τυριά
spot_img

Λαζάνια με λαχανικά, ελιές και τυριά

-

Υλικά

  • 2 μελιτζάνες φλάσκες, μέτριες
  • 4 κολοκυθάκια
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • μερικά κολοκυθολούλουδα ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι μπάμιες ή φασολάκια φρέσκα ή και τα δύο
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 150γρ. ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • 4 φλιτζάνια ντομάτα φρέσκια, τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
  • 2 φλιτζάνια πεκορίνο ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 πακέτο λαζάνια πλατιά
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους, τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και τις πιπεριές σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε για λίγα λεπτά σε ελαιόλαδο μέσα σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και βάζουμε στο τηγάνι τα κολοκυθάκια και τους ανθούς τους αλατισμένα για να τα σοταριστούν κι αυτά. Εν συνεχεία έρχεται η σειρά για τα κρεμμύδια και την καυτερή πιπεριά. Μόλις μαραθούν από το σοτάρισμα ρίχνουμε και το σκόρδο και στο τέλος τις πιπεριές και τις μπάμιες. Όλα τα υλικά τα μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά.

Επαναφέρουμε στο τηγάνι και τα υπόλοιπα λαχανικά και προσθέτουμε τα δύο φλιτζάνια από την τριμμένη ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 25-30 λεπτά.

Ταυτόχρονα εμείς ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες ελιές, τη φέτα και το μισό τριμμένο τυρί. Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με λάδι, σκεπάζουμε με ένα φλιτζάνι από την τριμμένη ντομάτα και κάνουμε από πάνω μια στρώση με λαζάνια. Τα σκεπάζουμε με το μισό μπριάμ. Κάνουμε από πάνω άλλη μια στρώση με λαζάνια, τα σκεπάζουμε με μπριάμ και τελειώνουμε με μια τελευταία στρώση από λαζάνια. Σκεπάζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη τριμμένη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά. Όταν μαγειρευτεί το έδεσμα μας το αφήνουμε για δέκα τουλάχιστον λεπτά να κρυώσει, ώστε να το τεμαχίσουμε σε κομμάτια.

spot_img
spot_img