28.8 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΛαζάνια με κολοκυθάκια και πέστο βασιλικού
spot_img

Λαζάνια με κολοκυθάκια και πέστο βασιλικού

-

Υλικά
12 φύλλα λαζάνια
50 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε λεπτές φέτες
5 κολοκυθάκια πράσινα, κομμένα σε χοντρές φέτες
Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
200 ml πέστο βασιλικού
Αλάτι και πιπέρι
1 λίτρο μπεσαμέλ
Λίγο βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε ένα φαρδύ αντικολλητικό σκεύος. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια και τα μαγειρεύουμε μέχρι να είναι al dente. Βγάζουμε το τηγάνι από το μάτι και αφήνουμε να κρυώσουν.
Προσθέτουμε στα κολοκυθάκια ψιλοκομμένα τα φύλλα του βασιλικού και το πέστο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε το ταψί, βάζουμε στη βάση του το ⅓ από τα λαζάνια μέχρι να την καλύψουν, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα μπεσαμέλ και συνεχίζουμε με ⅓ ακόμη από τα λαζάνια. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια με το πέστο και τα απλώνουμε να καλύψουν όλη την επιφάνεια.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και, τέλος, σκεπάζουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για ένα τέταρτο και στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια.

spot_img
spot_img
spot_img