9.2 C
Athens
Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΛαζάνια με κιμά στον φούρνο
spot_img

Λαζάνια με κιμά στον φούρνο

-

Υλικά
• 12 λαζάνια
• 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
Για τον κιμά:
• 500 γρ. κιμάς ανάμεικτος (250 γρ. μοσχαρίσιος και 250 γρ. χοιρινός)
• 1 Σάλτσα για Ζυμαρικά
• 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
• 2 καρότα, τριμμένα
• 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 ξύλο κανέλας
• 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
• Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την κρέμα
• 1 Ζωμός για Βοδινό
• 250 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
• 5 φλ. φρέσκο γάλα
• 5 κ.σ. ελαιόλαδο
• 5 κ.σ. κορνφλάουρ
• 1 φλ. γραβιέρα, τριμμένη

Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε τον κιμά στο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι (ξερό και φρέσκο) και τα καρότα και σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το βαζάκι με την έτοιμη σάλτσα για Ζυμαρικά, τη ρίγανη και την κανέλα και βράζουμε για 5΄.
Για την κρέμα, ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κορνφλάουρ και τον κύβο για Βοδινό. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το γιαούρτι και το τυρί.
Αλείφουμε ένα μικρό ταψί με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά. Τοποθετούμε στη βάση μία στρώση λαζάνια. Σκεπάζουμε με τον μισό κιμά, ανακατεμένο με τη μισή κρέμα. Συνεχίζουμε με μία στρώση λαζάνια και τον υπόλοιπο κιμά. Σκεπάζουμε τέλος με τα υπόλοιπα λαζάνια και στρώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα. Πασπαλίζουμε με φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 45΄.

spot_img
spot_img