Υλικά
• λάχανο 1 μεγάλο
• κιμάς μοσχαρίσιος 750 γραμμάρια
• ρύζι δύο φλιτζανάκια Καρολίνα
• κρεμμύδι ένα
• αλάτι Κατά βούληση
• πιπέρι Κατά βούληση
• μαϊντανός Κατά βούληση
• ελαιόλαδο Κατά βούληση
Για την σάλτσα
• αυγά ένας κρόκος
• αλεύρι δύο κουταλιές
• αλάτι Κατά βούληση
• πιπέρι Κατά βούληση
• βούτυρο μια κουταλιά
• κύβοι λαχανικών ένας
Εκτέλεση
Στην αρχή ζεματάμε το λάχανο και αφαιρούμε τα χοντρά μέρη κρατώντας το φύλλο. Ζυμώνουμε λοιπόν την γέμιση βάζοντας σε ένα μπολ τον κιμά, το ρύζι Καρολίνα, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι, τον μαϊντανό και το ελαιόλαδο.
Παίρνουμε ένα φύλλο από το λάχανο και κόβουμε το κεντρικό νεύρο με ένα μαχαίρι, Βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση και τυλίγουμε. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα. Στρώνουμε στην κατσαρόλα τα χοντρά μέρη του λάχανου και από πάνω βάζουμε τους λαχανοντολμάδες μας.
Προσθέτουμε επιπλέον αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Επίσης, μπορούμε να βάλουμε και διάφορα φυλλαράκια λάχανου που περίσσεψαν. Στην συνέχεια σκεπάζουμε τους λαχανοντολμάδες μας ένα πιάτο και τους σιγοβράζουμε. Μόλις είναι έτοιμο ετοιμάζουμε την σάλτσα τους.
Εκτέλεση για την σάλτσα
Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και αδειάζουμε μέσα σε αυτό το ζουμί που περίσσεψε από τους λαχανοντολμάδες. Προσθέτουμε επίσης τον κρόκο αυγού, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, το βούτυρο και τον κύβο λαχανικών. Ανακατεύουμε την σάλτσα μας μέχρι να πήξει και γαρνίρουμε με αυτήν τους λαχανοντολμάδες μας.