21.5 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΞεκίνησαν την πορεία τους οι «Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου
spot_img

Ξεκίνησαν την πορεία τους οι «Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου

-

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, όπως είχε προαναγγείλει, ανακοίνωσε την προηγούμενη Δευτέρα το νέο κόμμα στο οποίο ηγείται, τους «Δημοκράτες», το οποίο θα κατέλθει στις ευρωεκλογές με στόχο να εκλέξει τουλάχιστον έναν ευρωβουλευτή. Μάλιστα όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στο ψηφοδέλτιο των Δημοκρατών θα ηγηθεί ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Το βίντεο που ανακοινώθηκε η ίδρυση του κόμματος γυρίστηκε στον Έβρο, όπου ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε πίσω του το ποτάμι. Η συγκεκριμένη εικόνα έχει την δική της σημειολογία, καθώς ο Έβρος θεωρείται το σύνορο της Ενωμένης Ευρώπης. Στο βίντεο ο κ. Λοβέρδος τόνισε:  «Ήρθε επιτέλους η ώρα της κοινής λογικής».

Αναλυτικά όσα είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι τα ακόλουθα: «Συμπολίτες μου από τον Έβρο, εδώ που χτυπά δυνατά η καρδιά της Ελλάδας, εδώ που τα σύνορα μας είναι και σύνορα της Ευρώπης, ανακοινώνω την ίδρυση του κόμματος μας «Δημοκράτες». Ένα κόμμα πατριωτικό, λαϊκό, πολιτικά φιλελεύθερο, εκσυγχρονιστικό, ψηφιακό, μεταρρυθμιστικό, πολυσυνεκτικό. Είμαστε Έλληνες στην ονομασία μας για την Ενωμένη Ευρώπη και θα παλέψουμε και από εκεί για την πατρίδα μας, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρώπη των πολιτών. Δεν ξεκινάμε τυχαία από εδώ. Στέλνουμε ένα μήνυμα από εδώ. Από ένα μετερίζι που οι Έλληνες φυλάνε Θερμοπύλες, που πρόσφατα το 2020 αποκρούσαμε μια απόπειρα εισβολής. Ένα μήνυμα φεύγει από εδώ και πηγαίνει σε όλους τους Ευρωπαίους. Ό,τι μόνο ενωμένοι και ασφαλείς θα παλέψουμε, θα αγωνιστούμε με επιτυχία για την αναγέννηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συμπολίτες μου με δυναμισμό, με μετριοπάθεια, με κοινή λογική εμείς οι Δημοκράτες ξεκινάμε τον αγώνα για την καλύτερη Ελλάδα που έχουμε μέσα μας».

Το μήνυμα

Σε μήνυμα του που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος ο πρώην υπουργός μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ανεξάρτητα από ιδεολογίες και κόμματα, πολλοί θεωρούν πως στην πολιτική χάνεται η κοινή λογική. Χωρίς την παραμικρή διάθεση καταστροφολογίας και δίχως να παραγνωρίζουμε τα όσα θετικά έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, η ασφάλεια των Ελληνίδων και των Ελλήνων στην καθημερινή τους ζωή έχει χαθεί. Πρόσφατη οικονομική κρίση, εργασιακή ανασφάλεια, κόστος ζωής που έχει υπερβεί κάθε όριο αντοχής, ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα και παράτυπη μετανάστευση, πανδημία, κλιματική αλλαγή με καταστροφικά φυσικά φαινόμενα που εξελίσσονται σε ρουτίνα, ρύπανση της ατμόσφαιρας που επιδρά στην υγεία των ανθρώπων, ψυχικές διαταραχές που εξαπλώνονται. Το δημόσιο σύστημα υγείας αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις αυξημένες πιέσεις. Η τεχνητή νοημοσύνη παρά τα θετικά που προσφέρει, προκαλεί υπαρξιακή ανασφάλεια. Οι νέοι άνθρωποι σήμερα στην Ελλάδα παγιδεύονται από την κρατική γραφειοκρατία, που τους στερεί τα πλεονεκτήματα της ευελιξίας, της κοινωνικής κινητικότητας, της ευρηματικότητας, άρα και της επαγγελματικής τους προοπτικής. Και τέλος, ο πόλεμος επέστρεψε στη γειτονιά μας. Το «πάμε και όπου βγει», προφανώς δεν οδηγεί πουθενά. Πρέπει να αντιδράσουμε. Μισό αιώνα μετά την Μεταπολίτευση, ένα τέταρτο ζωής του ελληνικού κράτους, το πρόβλημα της χώρας δεν είναι μόνο οικονομικό. Είναι βαθιά ηθικό, θεσμικό και εν τέλει πολιτικό. Στα θλιβερά γεγονότα στο Μάτι, το κράτος στάθηκε ανίκανο να συνδράμει και να προστατεύσει τους ανθρώπους που καίγονταν, ενώ η τότε πολιτική ηγεσία επέδειξε βάρβαρη και ανοίκεια συμπεριφορά, ξεγελώντας τους πολίτες. Στα Τέμπη, δεκάδες ανθρώπινες ζωές χάθηκαν γιατί η γραφειοκρατία δεν επέτρεψε, επί πολλά χρόνια, να ολοκληρωθεί μία σύμβαση και διότι η έλλειψη αξιολόγησης είχε ως «προϊόν», τον μοιραίο σταθμάρχη. Στη Θεσσαλία, η Κυβέρνηση καθυστερεί να επουλώσει τις πληγές».

Να σημειωθεί ότι τα χρώματα των Δημοκρατών είναι το κόκκινο και το μπλε, ενώ απουσιάζει παντελώς το πράσινο με το οποίο πορεύτηκε επί τόσα χρόνια ο κ. Λοβέρδος. Μάλιστα προ ημερών σε τηλεοπτική εκπομπή υποστήριξε ότι «όπως πορεύεται το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία δυνατότητα κυβερνησιμότητας».

 

spot_img
spot_img
spot_img