24.1 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΚροκέτες μπακαλιάρου
spot_img

Κροκέτες μπακαλιάρου

-

Υλικά
400γρ μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
200γρ. πατάτες βρασμένες
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3 κουτ. σούπας άνηθο
1 αβγό
2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
¾ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
50γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε τον μπακαλιάρο για 10 λεπτά. Τον πιέζουμε καλά για να φύγουν τα περιττά υγρά και τον μαδάμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα μυρωδικά και τις πατάτες λιωμένες με πιρούνι. Ρίχνουμε το αβγό, το ξίδι, το μπέικιν πάουντερ, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο και το αλεύρι και ανακατεύουμε το μίγμα καλά κι εν συνεχεία το αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Μετά το ημίωρο, με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο-λίγο από το μίγμα και το τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο μέχρι οι κροκέτες να πάρουν χρυσό χρώμα. Όταν την βγάλουμε καλό είναι πριν τις σερβίρουμε να τις ακουμπήσουμε σε ένα πιάτο που θα έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

spot_img
spot_img
spot_img