18.3 C
Athens
Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΚροκέτες κρεμμυδιού με μπέικον
spot_img

Κροκέτες κρεμμυδιού με μπέικον

-

Υλικά

• 100 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
• 250 γρ. τυρί κρέμα
• 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά, καθαρισμένα και χαραγμένα
• 3-4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 4 αυγά χτυπημένα με 100 ml γάλα
• 300 γρ. τριμμένη φρυγανιά
• 300 ml ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μπέικον και το τυρί κρέμα και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30΄.
Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε 1-2 φλιτζάνια νερό και το αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να βράσουν, έως ότου μαλακώσουν. Βγάζουμε τα κρεμμύδια από το βραστό νερό και τα τοποθετούμε σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια. Στη συνέχεια ξεχωρίζουμε προσεκτικά το περίβλημά τους, για να μη σπάσουν και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Γεμίζουμε τις φέτες κρεμμυδιού με το μείγμα του τυριού, ρολάροντας σφιχτά, από την εσωτερική πλευρά. Αλευρώνουμε τις κρεμμυδοκροκέτες, τις βουτάμε κατόπιν στο αυγό και τις πανάρουμε στη φρυγανιά. Τηγανίζουμε τις κροκέτες λίγες λίγες για 2΄-3΄ σε καυτό ηλιέλαιο.

spot_img
spot_img