Υλικά
• 1-1,5 κιλό αρνί από χεράκι ή μπούτι
• 4 ματσάκια κρεμμυδάκια νωπά
• Σταφίδες κατά προτίμηση
• 2 χούφτες γεμάτες ρύζι γλασέ
• 1/2 κούπα ντομάτα χυμό
• Αλάτι- πιπέρι
• Λάδι
Εκτέλεση
Βάζουμε το κομμένο κρεμμυδάκι μέσα σε νερό με λίγο ξύδι για 20 λεπτά και το ξεπλένουμε με μπόλικο νερό. Τα ζεματάμε με νερό για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα τσιγαρίζουμε για λίγο προσθέτοντας μισή κούπα ντομάτα χυμό και λάδι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και νερό αρκετό για την επόμενη 1,30 ώρα. Παράλληλα σε άλλο σκεύος βράζουμε το κρέας για μισή ώρα, ανάλογα με το κομμάτι του κρέατος, μετά προσθέτουμε μέσα το κρεμμυδάκι, και το αφήνουμε για ακόμα μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά. Στο τέλος προσθέτουμε το ρύζι για 8 λεπτά και ανακατεύουμε για να πάει παντού.
Μετά βάζουμε το σκεύος μέσα στο φούρνο στους 180°C, για 1 ώρα μέχρι να κάνει κρούστα το κρεμμυδάκι με το κρέας.
