20.6 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΚουνέλι κοκκινιστό με χυλοπίτες
spot_img

Κουνέλι κοκκινιστό με χυλοπίτες

-

Υλικά

  • 4 κ.σ. ξύδι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
  • 500 γρ. ντομάτα φρέσκια (τριμμένη)
  • 1 φλ.  ελαιόλαδο
  • 1 φλ. κονιάκ
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

 

Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε το κουνέλι με ξύδι και νερό, το βάζουμε σε ένα μπολ με το κονιάκ, το αλάτι, το πιπέρι, το ένα φύλλο δάφνης, 1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο και την κανέλα και το αφήνουμε να μαριναριστεί  για 1 ώρα. Σε μια κατσαρόλα με χοντρή βάση βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Στη συνέχεια τοποθετούμε κυκλικά το κουνέλι μας και όταν πάρει χρώμα, σβήνουμε με τη μαρινάδα. Προσθέτουμε τον πελτέ και την ντομάτα. Και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να ψηθεί. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις χυλοπίτες μας και όταν είναι έτοιμες, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα από το κουνέλι, ανακατεύουμε καλά να αγκαλιάσει η σάλτσα όλο το ζυμαρικό.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με ένα κομμάτι κουνέλι και τυρί, κατά προτίμηση ξηρό ανθότυρο Κρήτης.

 

spot_img
spot_img
spot_img