Υλικά
• 2- 2½ κιλά κότσια χοιρινά χωρίς το δέρμα
• 1½ κιλό πατάτες
• 2 κ. σ. μουστάρδα
• 2 κ. σ. μέλι
• 1 κουτάκι μαύρη μπίρα
• 1 δαφνόφυλλο
• ρίγανη ή θυμάρι
• 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
• ⅓ φλιτζ. Ελαιόλαδο
• Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε σε γάστρα τα κότσια με όλα τα υλικά από βραδύς. Την επόμενη βγάζουμε τη γάστρα από το ψυγείο μισή ώρα πριν ψήσουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C, στις αντιστάσεις για 1 ώρα. Προσθέτουμε τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου μιάμιση ώρα. Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες αφήνουμε τη γάστρα ανοιχτή να πάρει χρώμα το φαγητό. Σερβίρουμε ζεστό.